Алестра Тур- Екскурзия до Враца, Белоградчик, Венеца и Магурата от Варна

гр. Варна, обл. Варна
160 лв.

Дати: 23-25.05; 12-14.06; 20-22.09.2020

План на пътуване

1 ден

05:00-Отпътуване от Катедрала Варна.

12:00-Пристигане в село Очин дол. Китното мездренско село привлича все повече туристи от всички краища на страната. От няколко години селото се прославя не само с паметника на Дядо Йоцо, който „гледа“ на входа, но и с разкрити наскоро екопътеки, като Наследствена пътека, която разказва за историята и фолклора в Очин дол. Запустялото училище отвори врати, преобразено като еколагер. „След отварянето на еколагера, в селото се напълни с още повече туристи“, хвалят се местните. Служителите се чудят да измислят всевъзможни атракции и образователни игри, с които да привличат хора в мездренското селце в Искърското дефиле. Разходка с магаре и беседа с бабите са сред екстрите, които предлага еко лагерът. Бабите в Очин дол пък са доволни, че са презентирани подобаващо пред туристите и участват дейно в мисията да превърнат селото в привлекателна дестинация за хора от цялата страна. Всеки, който дойде в селото, бива развеждан из селските къщи, за да си купи по нещо от бабите. Балканджийките предлагат на гостите от домашно сладко до ръчно изплетени чорапи.

14:00-Пристигане в Черепишки манастир „Успение Богородично“. Манастирът е изграден по време на управлението цар Иван Шишман (управлявал 1371 - 1395 г.). Съществува легенда, според която името на манастира идва от костите на загиналите войници след битката в края на XIV в. между цар Иван Шишман и османските нашественици. В светата обител е оформен кът на народния поет Иван Вазов (1850 - 1921 г.), който на това място се е вдъхновявал за много от своите творби, сред които „Дядо Йоцо гледа” и „Една българка”.

16:00-Пристигане във Враца. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден

08:00-Закуска. Посещение на пещерата Магурата. Пещерата Магурата се намира в Северозападна България, на 17 км от гр. Белоградчик, във варовиковата Рабишка могила (461 м надморска височина). Тя е една от най-големите и най-красиви пещери в България. Състои се от главна галерия и три странични разклонения. Общата дължина на откритите галерии е около 2500 м. В една от залите са разкрити праисторически рисунки, издълбани в скалата и изрисувани с прилепно гуано (тор). Фигурите изобразяват танцуващи женски силуети, танцуващи и ловуващи мъже, маскирани хора, животни, звезди, оръдия на труда, растения.

14:00-Пристигане в Белоградчик. Посещение на Белоградчишките скали. Уникалният природен феномен Белоградчишки скали е скален комплекс с дължина около 30 км и ширина 6-7 км. Комплексът се простира от запад на изток от връх Ведерник (1124 м) около град Белоградчик до селата Боровица и Белотинци. Белоградчишките скали са извайвани от природата в продължение на повече от 200 млн. години. Червеникавият им оттенък се дължи на съдържанието на железен окис. Те са разнообразни по форма и големина скални творби, издигащи се на повече от 100 м височина. Първата група скали е разположена около град Белоградчик. Имената на по-известните от тях са Конника, Мадоната, Дервиша, Адам и Ева, Гъбите, Лъва, Монасите, Мечката, Замъка, Овчарчето. Около 16 часа настаняване в хотел, нощувка.

3 ден

08:00-Закуска.

10:00-Посещение на пещера Венеца. През май 1970 година край село Орешец случайно е открита пещера Венеца. Интересна е нейната история. Когато група от пещерния клуб „Бел прилеп“ - Белоградчик извършва експедиция за търсене на входа й по карта, пещерняците го откриват случайно - той представлява кладенец, затрупан от местните хора с камъни. През този вход влизането в пещерата се оказва невъзможно. Днес пещерняците определят пещера Венеца като най-красивата от всичките 121 пещери, открити при експедициите на клуб „Бел прилеп“. В нея могат да се видят всички видове вторични калцитни образувания, които природата може да създаде със своята неповторима фантазия. Поради това тя заслужено носи името Венеца, кръстена от инж. Петър Трантеев.

21:00-Пристигане във Варна Катедрала.

Цена - 160 лева
Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Цената е за 1 човек и включва: автобусен транспорт, 1 нощувка в района на Враца в хотел 2 или 3*, 1 нощувка в района на Белоградчик в хотел 2 или 3 *, 2 закуски, екскурзоводски беседи, застраховка.

Цената не включва входни такси за туристическите обекти:

Пещера Венеца - възрастни - 3лв./ учащи - 2лв.

Исторически музей Враца - възрастни - 4лв./ учащи - 2лв.

Белоградчишка крепост - възрастни 5лв. / учащи - 3лв.

Пещера Магурата - възрастни - 5лв. / учащи - 3лв.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията- 35 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Доплащане при по-малки групи. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата и часовете на тръгване.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Добавена преди 172 дни Видяна 27 пъти
+ Добавете нова обява

Адрес на страницата на обявата

Промотиране

С изпозването на този уебсайт се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна. Повече можете да научите на Политиката за бисквитките

Съгласен съм